Z učenci, ki se zbiramo na interesni dejavnosti Delavnice kuhanja, že tretji mesec pridno vrtimo kuhalnice, mešamo, režemo, pečemo,… toliko dela imamo, da se vam do sedaj še nismo uspeli oglasiti. No, bolje kasneje kot nikoli. Mlajši učenci smo do sedaj pripravili že marsikaj: pekli smo žemljice, izdelovali namaze in napitke, kuhali grozdni sok, pekli čokoladne muffine, se sladkali s sadnimi nabodali, mastili s prigrizki iz slanega testa, kuhali kompot. Ne verjamete? Poglejte si dokaze. Naj povem, da so učenci kljub svoji mladosti zelo zelo spretni v kuhinji in tudi pridni pri čiščenju in pospravljanju kuhinje.
Starejši učenci čisto nič ne zaostajajo za mlajšimi, ampak ustvarjajo dobrote, tudi umetnine, da bi jih bili veseli tudi na kakšnem tekmovanju Mladi šef. Na začetku smo se odločili, da se bomo preizkusili v pripravi nekaterih tradicionalnih slovenskih jedi, in to po pokrajinah. Pripravili smo že skutne štruklje, ajdove štruklje s pehtranom, čežano (vse to na prvem srečanju, da ne bo pomote), žlikrofe s suhim sadjem, primorsko mineštro in gubanico, Martinovo pojedino s piščancem, rdečim zeljem in mlinci (ki smo jih seveda pripravili sami).