Skoči na glavno vsebino

V tem tednu smo zaključili z dejavnostmi v okviru tednov vseživljenjskega učenja.

V torek, 23. maja, so se učenci 8. razreda učili osnove prve pomoči. K nam sta prišli sestra Katja in sestra Andreja iz ZD Vrhnika in nam predstavili vzroke in vrste poškodb. Učenci so se naučili, kako ravnati pri krvavitvah, zvinih, zlomih, utopitvah, opeklinah in zadušitvah. Preizkusili so se v temeljnih postopkih oživljanja in uporabi avtomatskega defibrilatorja.

V petek, 26. maja smo izvedli kar dve dejavnosti.

Učenci PP2 so kiparili. Ustvarjali so žensko figuro (babico) z opazovanjem modela. Nastali so čudoviti izdelki s pomočjo vodenja Katarine. Bravo učenci!

Učenci od 1. do 5. razreda so spoznavali pastirske igre oziroma igre naših prababic in pradedkov: Ali je kaj trden most? Ujemi moj rep. Bilo je zelo zabavno.

31. maja smo se učili preživeti v naravi. Odšli smo v gozd, kjer so nas skavti naučili, kako si pripraviti dračje, drva in zakuriti ogenj. Vsak si je v gozdu poiskal in pripravil dolgo palico. Pripravili smo testo (tvist) iz moke, vode in soli. Na palico smo nataknili hrenovko in tvist ter si spekli malico. Bila je odlična!

Zapri dostopnost