Skoči na glavno vsebino

Učenci od 5. do 9. razreda oddelkov NIS smo se 8. 6. 2022 odpravili na končni izlet v Avstrijo. Vsi smo se ga zelo veselili, saj večina še ni bila v Avstriji. Najprej smo se odpravili na Affenberg ali opičji hrib v bližini Beljaka, kjer smo opazovali opice vrste makaki, ki živijo v naravnem okolju. 180 opic, vajenih obiskovalcev, je uprizorilo nekaj svojih spretnosti. Mamice z mladički na trebuhu so se nekaterim tako prikupile, da bi jih imeli kar doma za domačo žival.

Pot smo nadaljevali proti Celovcu v Minimundus ali »svet v malem«, za mnoge najljubši del izleta, saj so se učenci lahko sami sprehajali med svetovnimi znamenitostmi in naredili veliko fotografij za spomin. Tudi manjši tobogan v notranjosti stavbe smo morali preizkusiti. Nato smo se odpeljali na Gosposvetsko polje in si ogledali vojvodski prestol, na poti pa občudovali lepoto pokrajine.

Zadnja postaja je bil stolp Pyramidenkogel ob Vrbskem jezeru. Na stolp, visok 67 m, smo se nekateri podali peš in prehodili kar 441 stopnic, nekateri pa so višino raje premagali z dvigalom. Na vrhu nas je čakal osupljiv razgled na Vrbsko jezero in velik del Avstrije. Ob čudovitem vremenu se je ponujala odlična priložnost za nepozabne spominske fotografije s turkizno barvo jezera v ozadju. Srečni in polni lepih spominov smo se proti večeru vrnili na Vrhniko.

Zapri dostopnost