SMO ŽE DOMA
Otroci že uživajo počitnice, še zmeraj pa smo z mislimi na morju, kjer smo s sošolci in učiteljicami preživeli res lepe dni. Zadnji večer v Dugi Uvali so vsi pogumni plavalci prejeli diplome. Seveda pa na koncu pride tudi najboljše – zabava v disku. Res smo...DUGA UVALA
Dnevi v Dugi Uvali so tako polni dogajanja in lepih trenutkov, da kar pozabimo na fotografiranje. Nam bodo dnevi zagotovo ostali v lepih spominih, vam pa pošiljamo nekaj utrinkov našega bivanja tukaj. Veliko plavamo in raziskujemo obalo. Včasih nas na kopnem obiščejo...Šola v naravi Duga uvala
Po dolgem času smo tudi učenci oddelkov posebnega programa v šoli v naravi ob morju. Prelep zaliv v Dugi Uvali nam nudi obilo užitkov v vodi in ob njej. V vodi veselo čofotamo, se potapljamo, igramo in izpopolnjujemo znanje plavanja. Uživamo tudi v igrah z vrstniki,...KONČNI IZLET NA AVSTRIJSKO KOROŠKO
Učenci od 5. do 9. razreda oddelkov NIS smo se 8. 6. 2022 odpravili na končni izlet v Avstrijo. Vsi smo se ga zelo veselili, saj večina še ni bila v Avstriji. Najprej smo se odpravili na Affenberg ali opičji hrib v bližini Beljaka, kjer smo opazovali opice vrste...Državno matematično tekmovanje RA=I
V soboto, 23.4.2022 se je na OŠ Toneta Čufarja na Jesenicah, po dveh letih zopet v živo odvijalo že 24. državno tekmovanje iz matematike Računanje je igra. Dopoldne, ki smo ga preživeli na Jesenicah je spremljal kulturni program. Navdušila nas je predstava Katarina...Tehniški dan – izdelki iz odpadne embalaže
Učenci 8. K smo imeli v petek, 15.4., tehniški dan. Iz odpadnih plastenk smo izdelovali različne posode ali stojala za pisala, vaze. Najprej smo si ogledali videoposnetke o reciklaži različnih odpadkov (papir, plastika, kovine, steklo) in ideje za izdelavo. Iz...Tehniški muzej Bistra
V petek, 8. aprila, smo si učenci od 6. do 9. razreda ogledali tehniški muzej v Bistri. Ob vodenju smo spoznavali različne zbirke. Večini je bila najbolj zanimiva zbirka vozil: avtomobili, kolesa, motorji, letala. Sprehodili smo se skozi oddelke lesarstva, kovin,...Delavnice kuhanja
Manjši in večji kuharji smo se v marcu ponovno srečevali na delavnicah kuhanja. Kuhali in pekli smo tisto, kar najraje jemo: palačinke, hamburger, testenine z mesno omako. Starejši smo se s kulinariko odpravili na Kitajsko in poskusili piščanca v sladko-kisli omaki...